Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 00:00

Ενημέρωση σχετικά με την εκπαιδευτική διαδικασία και τη διενέργεια εξετάσεων από τις 7 έως και τις 30 Νοεμβρίου 2020

covid e learning

Με την υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.: 71342/6.11.2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Β΄ 4899) θεσπίστηκαν τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού SARS –Cov-2, τα οποία θα ισχύσουν στο σύνολο της Επικράτειας για το χρονικό διάστημα από τις 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τις 30 Νοεμβρίου 2020.

Ειδικότερα, ως προς τη λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) αποφασίστηκε η λήψη των ακόλουθων μέτρων: 

 

 

  • Τηλε-εκπαίδευση
  • Αναστολή κάθε είδους εκπαιδευτικής διαδικασίας με φυσική παρουσία, συμπεριλαμβανομένης της πρακτικής άσκησης φοιτητών
  • Αναστολή διενέργειας εξετάσεων με φυσική παρουσία
  • Αναστολή λειτουργίας βιβλιοθηκών, αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, αναγνωστηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων των Α.Ε.Ι.
  • Απαγόρευση ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων εντός των Α.Ε.Ι..

Ειδικότερα, διευκρινίζεται ότι η εκπαιδευτική διαδικασία στο πλαίσιο προγραμμάτων σπουδών κάθε κύκλου των Α.Ε.Ι. και επιμορφωτικών προγραμμάτων Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλε-εκπαίδευση), ενώ αναστέλλεται κάθε μορφή εκπαιδευτικής διαδικασίας που απαιτείται η φυσική παρουσία φοιτητών. Στην αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας για το ανωτέρω χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβάνεται η διεξαγωγή εργαστηρίων και κλινικών ασκήσεων στο πλαίσιο προγραμμάτων σπουδών α΄ και β΄ κύκλου, καθώς και η πρακτική άσκηση φοιτητών σε φορείς υποδοχείς σύμφωνα με τον κανονισμό του κάθε προγράμματος σπουδών.

Τέλος, η διεξαγωγή κάθε είδους εξετάσεων με φυσική παρουσία εντός των Α.Ε.Ι. αναστέλλεται καθ’ όλο το χρονικό διάστημα ισχύος των έκτακτων μέτρων και η διεξαγωγή αυτών θα πραγματοποιηθεί μόνο μετά την παύση ισχύος του εν λόγω μέτρου.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευελπίδων 29, 113 62 Αθήνα: Διεύθυνση Εκπαίδευσης (5ος όροφος), Αίθουσες Διδασκαλίας (1ος-5ος)  

Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑΘηνών, Κεφαλληνίας 46, 112 51 Αθήνα (1ος όροφος): Αίθουσες Διδασκαλίας

Τηλ: 210 8226 735
Email: confucius@aueb.gr

© 2019 Business Confucius Institute Athens

Main Menu