summer2022

Συνέχισε τις σπουδές σου στην Κίνα! Οι υποτροφίες του Ινστιτούτου Κομφούκιος είναι διαθέσιμες μόνο για τις σπουδάστριες και τους σπουδαστές του Ινστιτούτου.

Η υποτροφία Confucius Institute 2024-2025 είναι μια πλήρως χρηματοδοτούμενη υποτροφία για διεθνείς φοιτητές. Αυτή η υποτροφία προσφέρεται για τη μελέτη της κινεζικής γλώσσας και του πολιτισμού σε περισσότερα από 150 Κινεζικά Πανεπιστήμια. Η υποτροφία CIS περιλαμβάνει δίδακτρα και έξοδα διαμονής, ιατρική ασφάλιση και μηνιαίο επίδομα για προσωπικά έξοδα.

Αυτές οι υποτροφίες είναι πολύ δημοφιλείς μεταξύ των φοιτητών από όλον τον κόσμο καθώς ο σκοπός τους είναι η προώθηση της γνώσης της κινεζικής γλώσσας και κουλτούρας σε όλον τον κόσμο.

Κατηγορίες και Διάρκεια των προσφερόμενων υποτροφιών

Οι υποτροφίες CIS για την εκπαίδευση καθηγητών κινεζικής γλώσσας ξεκινούν συνήθως τον Σεπτέμβριο ή τον Μάρτιο. Δείτε εδώ τις διαθέσιμες κατηγορίες.

Η αίτηση για τις υποτροφίες πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά. Κατά τη διαδικασία, το σύστημα θα σας προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέξετε, με σειρά προτεραιότητας, δύο πανεπιστήμια από τα 150 πανεπιστήμια που προσφέρουν την υποτροφία που επιθυμείτε σε όλη τη χώρα. Δείτε εδώ τα πανεπιστήμια που προσφέρουν την υποτροφία του Ινστιτούτου Κομφούκιος (εγγραφείτε πρώτα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες, που είναι στα κινέζικα και τα αγγλικά ) και βρείτε το μάθημα της επιλογής σας (δεν προσφέρουν όλα τα πανεπιστήμια όλα τα τμήματα).

summer2022

Κινεζική Πρωτοχρονιά 2024: Η χρονιά του Δράκου

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών εύχεται σε όλους ένα χαρούμενο και υγιές Νέο Έτος του Δράκου 2024. Το 2024 ξεκινά στις 10 Φεβρουαρίου 2024 (Κινεζική Πρωτοχρονιά) και λήγει στις 28 Ιανουαρίου 2025 (Παραμονή Κινεζικής Πρωτοχρονιάς 2025). Ο Δράκος συμβολίζει τον μετασχηματισμό, την ευημερία και την ισχύ, καθιστώντας αυτήν τη χρονιά ιδανική για να αναπτύξουμε νέες ιδέες και να επιτύχουμε τους στόχους μας. 

Ανακοίνωση για τη λειτουργία του Ινστιτούτου κατά τις ημέρες εορτασμού της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς 2024:

Ενημερώνουμε τους μαθητές και το κοινό να λάβουν υπόψη τους τις ακόλουθες ημερομηνίες:

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών θα παραμείνει κλειστό από τις 8 έως τις 10 Φεβρουαρίου 2024.

08/02/2024-10/02/2024 - Δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα σε όλα τα επίπεδα.

08/02/2024-09/02/2024 - Οι διοικητικές υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές.

12/02/2024 - Όλα τα μαθήματα και οι υπηρεσίες επαναλειτουργούν κανονικά.

Σας ευχόμαστε υγεία και πρόοδο το Κινέζικο Νέο Έτος 2024!

summer2022

Άρθρο στην China Daily Global του δημοσιογράφου Wang Mingjie για τον σημαντικό ρόλο του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών στις Σινο-Ελληνικές σχέσεις. Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

summer2022

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 το διοικητικό προσωπικό του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών θα εργαστεί εξ αποστάσεως και τα Διά Ζώσης μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω Zoom.

Από τη Διοίκηση

summer2022

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών εύχεται σε όλους ένα χαρούμενο και υγιές Νέο Έτος του Λαγού 2023, που ξεκινά επισήμως στις 22 Ιανουαρίου 2023 και θα διαρκέσει έως τις 9 Φεβρουαρίου 2024. O Λαγός είναι ένα ευγενικό, ενεργητικό και ανθεκτικό ζώο που αντιπροσωπεύει την υπομονή και τον σεβασμό προς τους άλλους.


Ανακοίνωση για τη λειτουργία του Ινστιτούτου κατά τις ημέρες εορτασμού της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς 2023:
Ενημερώνουμε τους μαθητές και το κοινό να λάβουν υπόψη τους τις ακόλουθες ημερομηνίες:
Το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών θα παραμείνει κλειστό από τις 21 έως τις 24 Ιανουαρίου 2023.
21/01/2023-24/01/2023 - Δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα σε όλα τα επίπεδα.
23/01/2023-24/01/2023 - Οι διοικητικές υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές.
25/01/2023 - Όλα τα μαθήματα και οι υπηρεσίες επαναλειτουργούν κανονικά.


Σας ευχόμαστε υγεία και πρόοδο το Κινέζικο Νέο Έτος 2023!

summer2022

Εγγραφές για τα ταχύρρυθμα προγράμματα:

10 Δεκεμβρίου 2022 – 30 Ιανουαρίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι στο Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών προστίθενται νέα ταχύρρυθμα μαθήματα Κινεζικής γλώσσας με διάρκεια 4 μήνες (9 ώρες την εβδομάδα κατανεμημένες σε 3 τρίωρα εβδομαδιαία μαθήματα).

Τα δύο νέα ταχύρρυθμα τμήματα καλύπτουν την ύλη των επιπέδων HSK 1 και HSK 2 σε ένα 4μηνο! 

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την 1η Φεβρουαρίου 2023 και θα ολοκληρωθούν στις 2 Ιουνίου 2023. Τα προγράμματα περιλαμβάνουν 140 ώρεςδιδασκαλίας.

 

  • Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων οι σπουδαστές των ταχύρρυθμων τμημάτων θα μπορούν να συμμετάσχουν ΔΩΡΕΑΝ στις διεθνείς γραπτές εξετάσεις πιστοποίησης της κινεζικής Γλώσσας HSK για επίπεδο HSK 1 ή HSK 2 (όποιο εκ των δύο επιλέξουν) που θα διενεργηθούν στο Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών στις 11 Ιουνίου 2023. Το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών θα καλύψει το κόστος της συμμετοχής τους για το επίπεδο εξέτασης HSK 1 ή HSΚ 2 εφόσον κατά την ολοκλήρωση του ταχύρρυθμου προγράμματος δεν έχει πραγματοποιηθεί υπέρβαση του ορίου απουσιών (έως 15% επί του συνόλου των ωρών διδασκαλίας). Η δωρεάν συμμετοχή αφορά μόνο στη συγκεκριμένη εξεταστική που θα διενεργηθεί στο Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών, για μία συμμετοχή και για ένα επίπεδο εξέτασης και δεν ανταλλάσσεται ή μεταφέρεται σε άλλη ημερομηνία.
Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 00:00

Καλές Διακοπές!!!

summer2022

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών θα παραμείνει κλειστό τον Αύγουστο λόγω θερινών διακοπών! 


 Οι Νέες Εγγραφές για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 θα ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 7 Οκτωβρίου 2022 για όλα τα τμήματα.
·       Δείτε εδώ το Πρόγραμμα Μαθημάτων 2022-2023
·       Πατήστε εδώ για e-εγγραφή.
·       Δείτε τα Δίδακτρα και τις Εκπτώσεις πατώντας εδώ. Θυμηθείτε να διαβάσετε τους "Όρους και τις Προϋποθέσεις Επιστροφής Καταβληθέντων Διδάκτρων λόγω Διακοπής, Αποχώρησης ή μη Παρακολούθησης" που αναφέρονται στο αρχείο.

 
Σας ευχόμαστε ξεκούραστες διακοπές!

HSKExamsExcellence small

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών έχει αναπτύξει, από την αρχή της λειτουργίας του, ένα πρόγραμμα υποτροφιών και βραβείων, επιθυμώντας να στηρίξει τους σπουδαστές που ξεχωρίζουν με τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις στα μαθήματα Κινεζικής Γλώσσας ή τους εξεταζόμενους για τις άριστες επιδόσεις τους στις Γραπτές εξετάσεις Γλωσσομάθειας HSK που διοργανώνει το Ινστιτούτο, για να παρακολουθήσουν κάποιο από τα προγράμματά του με πλήρη απαλλαγή ή έκπτωση στα ετήσια δίδακτρα σπουδών.


Πρόγραμμα Υποτροφιών Αριστείας συνολικό κόστος των ετήσιων διδάκτρων (πλήρεις υποτροφίες)

Το Πρόγραμμα Επιδότησηςτων Αριστευσάντων στις Γραπτές Εξετάσεις HSK που χορηγεί το Ινστιτούτο, επιδοτεί τα ετήσια δίδακτρα για το προσεχές ακαδημαϊκό έτος με το ποσό του κόστους της συμμετοχής στις γραπτές εξετάσεις HSK που κατέβαλαν οι υποψήφιοι. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι που λαμβάνουν τις παρακάτω συνολικές βαθμολογίες θα επιδοτούνται με τα αναφερόμενα ποσά έκπτωσης στα ετήσια δίδακτρα προκειμένου να παρακολουθήσουν κάποιο από τα προγράμματα εκμάθησης της Κινεζικής Γλώσσας στο προσεχές ακαδημαϊκό έτος του Ινστιτούτου, ως εξής:

2022ExcellenceScholarships introΤο Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών ανακοινώνει τα ονόματα των νικητών των ετήσιων υποτροφιών αριστείας που χρηματοδοτούνται από το ίδιο το Ινστιτούτο για την επιβράβευση των προσπαθειών των εκπαιδευομένων και την προώθηση και την υποστήριξη της εκμάθησης της κινεζικής γλώσσας στην Ελλάδα.

Οι νικητές που κερδίζουν τις πλήρεις υποτροφίες είναι οι:

Ελισάβετ Κοπαλίδου, Χαραλαμπία Άγη, Σοφία Τρούσα, Ραΐάνε-Βασιλική Ταπραντζή, Παναγιώτα Δουφεξή, Ελένη Καταλαγαριανού και Ματθαίος Καπετάνιος

Οι πλήρεις υποτροφίες αριστείας αφορούν στην πλήρη επιδότηση (100%) των ετήσιων διδάκτρων ενός οποιουδήποτε προγράμματος εκμάθησης της κινεζικής γλώσσας στο Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών για το προσεχές ακαδημαϊκό έτος από την απονομή. Προϋπόθεση χορήγησης των υποτροφιών είναι ο εκπαιδευόμενος να έχει συγκεντρώσει τον μέγιστο βαθμό στο πρόγραμμα που παρακολουθεί, εντός του χρονοδιαγράμματος έναρξης και λήξης που ορίζεται από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Ινστιτούτου. Ο τελικός βαθμός του προγράμματος προκύπτει από τον μέσο όρο βαθμολογίας των επιμέρους δεικτών προόδου που καταγράφονται στις βαθμολογίες της Α’ και Β’ Προόδου. Σε περίπτωση ισοβαθμούντων εκπαιδευόμενων, πραγματοποιείται  κλήρωση μεταξύ τους για την ανάδειξη των νικητών.

scholarships 21

Το Διεθνές Πρόγραμμα Υποτροφιών για Εκπαιδευτές Κινεζικής Γλώσσας υποστηρίζεται από το Κέντρο Γλωσσικής Εκπαίδευσης και Συνεργασίας (Center for Language Education and Cooperation/CLEC) στην Κίνα με σκοπό να ενθαρρύνει τους σπουδαστές που επιθυμούν να γίνουν δάσκαλοι της κινεζικής γλώσσας, αλλά και τους νυν δασκάλους της κινέζικης γλώσσας, να αποκτήσουν το κατάλληλο ακαδημαϊκό υπόβαθρο για να διδάξουν τη γλώσσα σε αλλόγλωσσους στα Ινστιτούτα Κομφούκιος σε όλον τον κόσμο και να διεξάγουν ακαδημαϊκή έρευνα στον τομέα της κινεζικής γλώσσας, εφόσον το επιθυμούν.

Οι υποψήφιοι σπουδαστές μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφίες διάρκειας ενός εξαμήνου, ενός πλήρους ακαδημαϊκού έτους, ή ακόμα και υποτροφίες για προπτυχιακές, μεταπτυχιακές ή και διδακτορικές σπουδές στη Διδασκαλία της Κινεζικής Γλώσσας σε Αλλόγλωσσους.

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών, κατόπιν αιτήματος, συμβουλεύει και καθοδηγεί τους εν ενεργεία σπουδαστές του προκειμένου να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για χορήγηση υποτροφίας.

Εάν ενδιαφέρεστε να υποβάλετε αίτηση για υποτροφία, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας και δείτε όλες τις πληροφορίες που αφορούν στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για την υποβολή της αίτησης, στις προϋποθέσεις, στις κατηγορίες και στα Πανεπιστήμια υποδοχής.

Σελίδα 1 από 6

QRCode

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευελπίδων 29, 113 62 Αθήνα: Γραφεία Διοίκησης και Βιβλιοθήκη (5ος όροφος), Αίθουσες Διδασκαλίας και Εξεταστικό Κέντρο Κινεζικής Γλώσσας (1ος-5ος)  

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κεφαλληνίας 46, 112 51 Αθήνα (1ος όροφος): Αίθουσες Διδασκαλίας, Χώρος Εκδηλώσεων, Εξεταστικό Κέντρο Κινεζικής Γλώσσας

Τηλ: 210 8226 735
Email: confucius@aueb.gr

© 2024 Business Confucius Institute Athens

Main Menu