Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 00:00

The 13th Confucius Institute Conference

webwxgetmsgimg 1

Στις 4 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Τσενγκντού της Κίνας το 13ο Ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Ινστιτούτου Κομφούκιος το οποίο προσέλκυσε περισσότερους από 1.500 εκπροσώπους από 154 χώρες. Κεντρικό θέμα του φετινού ετήσιου συνεδρίου αποτέλεσε η "Ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω της μεταρρύθμισης και της καινοτομίας και η δημιουργία του μέλλοντος μέσω της κοινής προσπάθειας". Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν δύο θεματικά φόρουμ, οκτώ φόρουμ για προέδρους και πρυτάνεις πανεπιστημίων της Κίνας και του εξωτερικού και 20 εργαστήρια. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το νέο μοντέλο διαχείρισης των Ινστιτούτων Κομφούκιος, την επιλεγμένη ανάπτυξη προγραμμάτων της κινεζικής γλώσσας στα Ινστιτούτα Κομφούκιος, την ψηφιοποιημένη ανάπτυξη των Ινστιτούτων Κομφούκιος, καθώς και την ανάπτυξη ποικίλων συνεργασιών.

Την τελετή έναρξης του συνεδρίου παρακολούθησε η κυρία Sun Chunlan, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Κίνας και Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΗΑΝΒΑΝ και ο Υπουργός Παιδείας της Κίνας και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του ΗΑΝΒΑΝ, κύριος Chen Baosheng. Η κυρία Πρόεδρος χορήγησε 10 νέες άδειες σε πανεπιστήμια τα οποία ίδρυσαν Ινστιτούτα Κομφούκιος για πρώτη φορά σε 9 χώρες και επεσήμανε ότι η κινεζική κυβέρνηση έχει από καιρό προωθήσει τη διαπολιτισμική επικοινωνία και υποστηρίζει ενεργά τη συνεργασία μεταξύ Κίνας και άλλων χωρών σχετικά με τη λειτουργία των θεσμών του Κομφούκιου. Τα Ινστιτούτα Κομφούκιος καλύπτουν τις ανάγκες των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο για την εκμάθηση της κινεζικής γλώσσας και την παροχή υπηρεσιών για ρεαλιστική συνεργασία στον τομέα της οικονομίας, του εμπορίου και άλλων τομέων και στην οικοδόμηση μιας κοινότητας κοινού μέλλοντος για την ανθρωπότητα. Μέχρι στιγμής, έχουν ιδρυθεί 548 Ινστιτούτα Κομφούκιος, 1.193 τάξεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και παραδίδονται 5.665 μαθήματα σε 154 χώρες και περιοχές, με 46.700 καθηγητές πλήρους και μερικής απασχόλησης από την Κίνα και άλλες χώρες για 1.87 εκατομμύρια φοιτητές.

 

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών που εδρεύει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών συμμετείχε στο συνέδριο με τριμελή αποστολή. Ο Αναπληρωτής Πρυτάνεως Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής κ. Δημήτριος Μπουραντώνης, ο Επίκουρος Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνδιευθυντής του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών κ. Αλέξανδρος Παπαλεξανδρής, καθώς και ο Kαθηγητής του Πανεπιστημίου UIBE και συνδιευθυντής του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών, κ. Zu Lijun, παρακολούθησαν την τελετή έναρξης και λήξης του συνεδρίου και συμμετείχαν στις προγραμματισμένες συνεδρίες της φετινής διεθνούς εκδήλωσης.

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευελπίδων 29, 113 62 Αθήνα: Διεύθυνση Εκπαίδευσης (5ος όροφος), Αίθουσες Διδασκαλίας (1ος-5ος)  

Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑΘηνών, Κεφαλληνίας 46, 112 51 Αθήνα (1ος όροφος): Αίθουσες Διδασκαλίας

Τηλ: 210 8226 735
Email: confucius@aueb.gr

© 2019 Business Confucius Institute Athens

Main Menu