Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 00:00

Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών – University of International Business & Economics | Ετήσια Συνάντηση 2019

Picture1
Καθηγητής Γουάνγκ Μπο, Αναπληρωτής Κοσμήτορας,
Σχολή Διεθνών Σχέσεων

Στις 6 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο, στην Κίνα, η ετήσια συνάντηση του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών (ABCI) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με το συνεργαζόμενο ανώτατο ίδρυμα στην Κίνα, University of International Business and Economics (UIBE). O Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών, καθηγητής Αλέξανδρος Παπαλεξανδρής, ο Καθηγητής Χαν Χονγκ, Διευθυντής του τμήματος Διδασκαλίας και ανάπτυξης της κινεζικής γλώσσας στο πανεπιστήμιο UIBE, o Καθηγητής Γουάνγκ Μπο, Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής Διεθνών Σχέσεων, ο κ. Λι Γιαν, Αναπληρωτής Γραμματέας της Σχολής Ξένων Γλωσσών, η κα Γιαν Χονγκγουέι, Συν-Διευθύντρια του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών, ο κος Τάο Τάο, Διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Σχολής Ξένων Γλωσσών και η κα Λι Ρονγκρονγκ, βοηθός του Διευθυντή του τμήματος Διδασκαλίας και ανάπτυξης της κινεζικής γλώσσας στο πανεπιστήμιο UIBE, παραβρέθηκαν τη συνάντηση.

Στην ομιλία του, ο καθηγητής Wang Bo έκανε αναφορά στα πολυάριθμα επιτεύγματα του ABCI από τότε που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2009. Σε αυτά τα δέκα χρόνια, το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών προήγαγε με επιτυχία τη συνεργατική ανάπτυξη μεταξύ ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων και ενίσχυσε τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ της νεολαίας της Κίνας και της Ελλάδας. Επιπλέον, το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών ανταποκρίθηκε ενεργά στην εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη Ένας Δρόμος» και δημιούργησε τάξεις διδασκαλίας για τις εταιρείες της COSCO Shipping Group στο λιμάνι του Πειραιά, γεγονός που αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του Ινστιτούτου Κομφούκιος ως προς την ενίσχυση της πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη Ένας Δρόμος». «Σίγουρα προσβλέπουμε στην ενίσχυση της συνολικής συνεργασίας μας και στην επίτευξη μιας ευρύτερης και βαθύτερης συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών στην εκπαίδευση των σπουδαστών, την ανταλλαγή καθηγητών και την επιστημονική έρευνα», ανέφερε ο καθηγητής Γουάνγκ Μπο. 

 

Picture2Συν-Διευθυντής ABCI, καθηγητής Αλέξανδρος Παπαλεξάνδρης,
Συν-Διευθύντρια ABCI Yan Hongwei

Το 2019, το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών ξεκίνησε μαθήματα κινεζικής γλώσσας σε παιδιά και εφήβους καθώς και μαθήματα προφορικής εξάσκησης της κινεζικής γλώσσας. Έχει δημιουργήσει σημείο κατάρτισης και διδασκαλίας προσωπικού στον ΟΛΠ του ομίλου COSCO SHIPPING, τόσο στην κινεζική όσο και στην ελληνική γλώσσα. Η ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία προσφοράς μαθημάτων γλώσσας και πολιτιστικής ευαισθητοποίησης εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της υλοποίησης της πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη Ένας Δρόμος». Επιπλέον, ο ετήσιος Διαγωνισμός «Κινεζική Γέφυρα», το συνέδριο “Belt &Road Sino-Hellenic Summit 2019 - Innovation and Startups”, αλλά και τα ετήσια θερινά προγράμματα μαθημάτων και πολιτισμού για Έλληνες μαθητές στην Κίνα (Summer Camps), είναι μερικές από τις ενέργειες που κυριολεκτικά δημιουργούν γέφυρες και συνδέουν ανθρώπους από διαφορετικές ηπείρους και έθνη. Το 2020 το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών στοχεύει στην αύξηση της δημοτικότητάς του στην Ελλάδα, στην περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης, στην εγκαθίδρυση νέων εγχώριων σημείων διδασκαλίας και στην οικοδόμηση μιας αναγνωρισμένης εκπαιδευτικής ταυτότητας για την Κινεζική γλώσσα στην Αθήνα.


Picture3Ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Σχολής Ξένων Γλωσσών Λι Γιαν
και ο Διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Σχολής Ξένων Γλωσσών Σαν Τάο

 

 

Ο Λι Γιάν, αναπληρωτής γραμματέας της Σχολής Ξένων Γλωσσών, αναφέρθηκε στο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα και στη συνεργασία μεταξύ φοιτητών και των δύο πλευρών. Ο Σαν Τάο, Διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Σχολής Ξένων Γλωσσών σημείωσε επίσης ότι προσβλέπει στο Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών για την προώθηση καλλιεργημένων και μορφωμένων Ελλήνων στη σχολή τους.

 

 

 

Picture4
Ανταλλαγή δώρων

Picture5
Ομαδική φωτογραφία

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευελπίδων 29, 113 62 Αθήνα: Διεύθυνση Εκπαίδευσης (5ος όροφος), Αίθουσες Διδασκαλίας (1ος-5ος)  

Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑΘηνών, Κεφαλληνίας 46, 112 51 Αθήνα (1ος όροφος): Αίθουσες Διδασκαλίας

Τηλ: 210 8226 735
Email: confucius@aueb.gr

© 2019 Business Confucius Institute Athens

Main Menu