Δευτέρα, 23 Μαϊος 2022 00:00

Φεστιβάλ Κινέζικου Πολιτισμού Σπάρτης – 7 και 8 Μαΐου 2022

mmexport1652032406813

Στις 7 και 8 Μαΐου, μετά από πρόσκληση της Δημοτικής Αυτοδιοίκησης Σπάρτης, το Athens Business Confucius Institute συνδιοργάνωσε με μεγαλοπρέπεια το «Sparta Chinese Culture Festival» στη Σπάρτη. Ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα κος Xiao Junzhen, ο Δήμαρχος Σπάρτης κος Πέτρος Δούκας και η κα Yan Hongwei, Συν-Διευθύντρια του Athens Business Confucius Institute παρευρέθηκαν και εκφώνησαν εναρκτήρια ομιλία.

Ο Πρέσβης κος Xiao Junzheng είπε στην ομιλία του ότι η Σπάρτη έχει έναν υπέροχο πολιτισμό και η πολιτιστική και ιστορική της σημασία είναι τόσο διάσημη όσο η Αθήνα. Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ελλάδας και η δεύτερη χρονιά του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Κίνας-Ελλάδας. Ελπίζουμε ότι λαμβάνοντας αυτό το «Φεστιβάλ Κινέζικου Πολιτισμού της Σπάρτης» ως ευκαιρία, η πόλη της Σπάρτης και η κινεζική πλευρά θα ενισχύσουν τις επαφές, θα επεκτείνουν τη συνεργασία, θα μοιραστούν ευκαιρίες συνεργασίας ώστε να ενισχύσουν την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ του κινεζικού και του ελληνικού λαού.

Η συν-διευθύντρια κα Yan Hongwei είπε ότι το Athens Business Confucius Institute είχε την τιμή να προσκληθεί να φιλοξενήσει αυτό το Φεστιβάλ Κινεζικού Πολιτισμού. Ως το πρώτο Ινστιτούτο Κομφούκιου στην Ελλάδα, το Athens Business Confucius Institute οργανώνει ενεργά δραστηριότητες κινεζικής πολιτιστικής προβολής. Ελπίζουμε ότι το Φεστιβάλ Κινεζικού Πολιτισμού μπορεί να σπείρει τους σπόρους του κινεζικού πολιτισμού στις καρδιές του σπαρτιατικού λαού, να ενισχύσει τη φιλία μεταξύ του κινεζικού και του ελληνικού λαού και να προωθήσει τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ Κίνας και Ελλάδας.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Σπάρτης ευχαρίστησε ειλικρινά το Athens Business Confucius Institute και την Κινεζική Πρεσβεία στην Ελλάδα για την σθεναρή υποστήριξή τους στην εκδήλωση αυτή. Από την αρχαιότητα, η Σπάρτη υποστήριξε τη δημοκρατία, τη δωρεάν δημόσια εκπαίδευση και την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, κάτι που έχει ομοιότητες με τον κινεζικό πολιτισμό. Η Σπάρτη προσβλέπει σε περισσότερη συνεργασία με την Κίνα σε διάφορους τομείς.

Το «Φεστιβάλ Κινέζικου Πολιτισμού της Σπάρτης» διήρκησε δύο μέρες. Το βράδυ της 7ης Μαΐου, ο Yang Shaobo, Πρόεδρος του Σινο-Ελληνικού Πολιτιστικού Συλλόγου και ο Απόστολος Πιερρής, υπότροφος και ιδιοκτήτης του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών, διεξήγαγαν ένα συμπόσιο κινεζικής φιλοσοφίας με θέμα «Από τον Όμηρο και τον Σωκράτη στον Κομφούκιο». Στις 8 Μαΐου, η εκδήλωση παρουσίασε παράσταση Tai Ji από μαθητές της σχολής Eagles Claw Kung Fu, καθώς και τέσσερα θεματικά διαδραστικά εργαστήρια, όπως κινέζικη ζωγραφική, κινεζική χαρτοκοπτική, κινέζικη καλλιγραφία, μαθήματα κινέζικων χαιρετισμών, τα οποία αγαπήθηκαν βαθιά από τους ντόπιους Σπαρτιάτες και είχαν υψηλό βαθμό συμμετοχής. Πολλοί είπαν ότι ήταν η πρώτη τους φορά που έγραφαν καλλιγραφία, έκοψαν κόκκινο χαρτί και μιλούσαν κινέζικα, κάτι που ήταν πολύ πρωτότυπο και ενδιαφέρον.

Η Σπάρτη έχει μεγάλη ιστορία και είναι παγκοσμίως γνωστή για τους «Σπαρτιάτες πολεμιστές», την αυστηρή πειθαρχία και την απλή ζωή. Είναι η πρώτη φορά που η πόλη της Σπάρτης διοργανώνει το Φεστιβάλ Κινεζικού Πολιτισμού, το οποίο έχει μεγάλη σημασία. Αυτή η δραστηριότητα έχει εμπλουτίσει σημαντικά το όραμα και την πολιτιστική ζωή των ντόπιων, επιτρέποντας σε περισσότερους Έλληνες να κατανοήσουν την κινεζική κουλτούρα, να ενισχύσουν την αμοιβαία κατανόηση και να προωθήσουν την καρδιά με την καρδιά. Ο δήμαρχος, οι αξιωματούχοι και ο λαός της Σπάρτης εξέφρασαν την προσδοκία τους ότι το Athens Business Confucius Institute θα επιστρέψει στη Σπάρτη για να πραγματοποιήσει ξανά δραστηριότητες εκμάθησης κινεζικής γλώσσας και πολιτιστικών ανταλλαγών στο μέλλον.

 

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευελπίδων 29, 113 62 Αθήνα: Διεύθυνση Εκπαίδευσης (5ος όροφος), Αίθουσες Διδασκαλίας (1ος-5ος)  

Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑΘηνών, Κεφαλληνίας 46, 112 51 Αθήνα (1ος όροφος): Αίθουσες Διδασκαλίας

Τηλ: 210 8226 735
Email: confucius@aueb.gr

© 2019 Business Confucius Institute Athens

Main Menu