Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 00:00

Δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 με αυξημένα μέτρα προστασίας

BCI AcademicYear21 22

Δια ζώσης θα πραγματοποιηθεί φέτος η εκπαιδευτική διαδικασία στο Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών για την πλειονότητα των τμημάτων, εξαιρουμένων εκείνων των τμημάτων που σύμφωνα με το Ακαδημαϊκό Ωρολόγιο Πρόγραμμα 2021-2022 είναι προγραμματισμένα εξαρχής να λειτουργήσουν πλήρως online/εξ αποστάσεως. Τα ποσοστά εμβολιασμού στην ακαδημαϊκή κοινότητα είναι πολύ ενθαρρυντικά και συμβάλλουν καθοριστικά στη θωράκιση της δια ζώσης εκπαίδευσης.  

Το τακτικό και έκτακτο διδακτικό προσωπικό και οι σπουδαστές, προκειμένου να συμμετέχουν στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία οφείλουν να πληρούν μία από τις εξής προϋποθέσεις:

  • έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού,
  • επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου, ή
  • έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο (rapid ή PCR) για κορωνοϊό.  Ο εργαστηριακός έλεγχος πραγματοποιείται δύο (2) φορές την εβδομάδα, πριν από την Τρίτη και την Παρασκευή ή έως 24 ώρες πριν τη συμμετοχή τους στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, με δική τους δαπάνη (οι προϋποθέσεις περιγράφονται αναλυτικά στις σελίδες 56261 και 56262 της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης) και με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία στο πλαίσιο προγραμμάτων σπουδών πραγματοποιείται αποκλειστικά δια ζώσης με τη μέγιστη πληρότητα, εξαιρουμένων εκείνων των τμημάτων που σύμφωνα με το Ακαδημαϊκό Ωρολόγιο Πρόγραμμα 2021-2022 είναι προγραμματισμένα να λειτουργήσουν πλήρως online/εξ αποστάσεως.

Συνοπτικά, κατόπιν σύστασης της επιτροπής των ειδικών, το πρωτόκολλο για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων έχει ως εξής:

  • Η εκπαιδευτική διαδικασία που αφορά στη διδασκαλία μαθημάτων υποχρεωτικών, υποχρεωτικής επιλογής στο πλαίσιο προγραμμάτων σπουδών κάθε κύκλου πραγματοποιείται με διά ζώσης εκπαίδευση των σπουδαστών (σε ποσοστό 100%) και στην μέγιστη πληρότητα των αιθουσών και σύμφωνα με τα οριζόμενα στον εγκεκριμένο κανονισμό του κάθε προγράμματος σπουδών.
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο σε εσωτερικούς, όσο και εξωτερικούς χώρους του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών όπου υπάρχει συνωστισμός.
  • Τηρούνται όλα τα αναγκαία μέτρα Υγιεινής και Καθαριότητας/Απολύμανσης σε όλους τους εκπαιδευτικούς χώρους, η διασφάλιση επαρκούς αερισμού, ο συνεχής καθαρισμός και η εφαρμογή απολυμαντικών σε επιφάνειες και εργαστηριακό εξοπλισμό.
  • Λειτουργία αιθουσών βιβλιοθηκών: Είσοδος με επίδειξη βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού αποτελέσματος. - Υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Με τη νέα Κ.Υ.Α., υπ' αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 57069/17.9.2021 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 4337/18.9.2021, τ. Β') δεν αλλάζουν τα μέτρα που αφορούν τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών και των Α.Ε.Ι.

Παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση χρήσης μάσκας α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου και β) σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Η διεξαγωγή των εξετάσεων με φυσική παρουσία πραγματοποιείται σύμφωνα με τους όρους της από 29.7.2021 σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης. 

Η εξυπηρέτηση του κοινού αλλά και η παράδοση και παραλαβή εγγράφων γίνεται κατά  προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν  προγραμματισμένου ραντεβού, τηρουμένων πάντα  των μέτρων προστασίας και της αναλογίας ενός  ατόμου ανά 16 τ.μ. και με υποχρεωτική χρήση  μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο εφόσον δεν  τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις. 

Για την ηλεκτρονική επικοινωνία, αποστείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή ανακατευθυνθείτε στη Φόρμα Επικοινωνίας της ιστοσελίδας του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών προκειμένου να αποστείλετε το μήνυμά σας.

Παραμένουμε με ευελιξία κι υπευθυνότητα στη διάθεσή σας.

Εκ της Διοικήσεως του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευελπίδων 29, 113 62 Αθήνα: Διεύθυνση Εκπαίδευσης (5ος όροφος), Αίθουσες Διδασκαλίας (1ος-5ος)  

Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑΘηνών, Κεφαλληνίας 46, 112 51 Αθήνα (1ος όροφος): Αίθουσες Διδασκαλίας

Τηλ: 210 8226 735
Email: confucius@aueb.gr

© 2019 Business Confucius Institute Athens

Main Menu