ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ»

Διαγωνιστείτε για μια σειρά βραβείων και βραβεύσεων μέσω της γλώσσας Mandarin και της πολιτιστικής γνώσης σας για την Κίνα! Οι δύο πρώτοι νικητές του διαγωνισμού θα λάβουν πλήρη χορηγία προκειμένου να ταξιδέψουν στην Κίνα για τον τελικό του Διεθνούς Διαγωνισμού «Κινεζική Γέφυρα»!

Ο διαγωνισμός «Κινεζική Γέφυρα» είναι ένας διεθνής διαγωνισμός ευρείας κλίμακας που διοργανώνεται ετησίως από το HANBAN στο Πεκίνο και ενισχύει τις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές ανταλλαγές σε όλον τον κόσμο.  

Τα τελευταία χρόνια, ο διαγωνισμός «Κινεζική Γέφυρα» πραγματοποιείται από το HANBAN σε συνεργασία με τις τοπικές κυβερνήσεις και παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία στο κοινό μέσα από τηλεοπτική εκπομπή. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 1.000.000 φοιτητές από 130 χώρες έχουν συμμετάσχει στον διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός «Κινεζική Γέφυρα» έχει ως στόχο να εξάρει τον ενθουσιασμό για την εκμάθηση της κινεζικής γλώσσας και να ενισχύσει την κατανόηση του κόσμου για την κινεζική γλώσσα και τον πολιτισμό. Ο διαγωνισμός αποτελεί προς το παρόν ένα σημαντικό πρόγραμμα για τους φοιτητές διαφόρων χωρών καθώς χτίζει μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των νέων της Κίνας και των άλλων χωρών. Όπως εύστοχα ανέφερε ο πρώτος νικητής του 8ου διαγωνισμού «Κινεζική Γέφυρα» για τους Φοιτητές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Εξωτερικού, Liu Siwen, «Η Κινεζική Γέφυρα μας φέρνει τύχη. θα κρατήσω την τύχη και τους φίλους στην καρδιά μου. Θα ξανασυναντηθούμε και πάλι, μιας και το μέλλον μας σίγουρα συνδέεται με την Κίνα.»

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - FAQs

Σε ποιους απευθύνεται ο διαγωνισμός;

Όλοι όσοι μαθαίνουν την κινεζική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον Διαγωνισμό «Κινεζική Γέφυρα».

Οι συμμετέχοντες πρέπει:

  • Να είναι μεταξύ 18-30 ετών (για τον Διαγωνισμό που αφορά σε φοιτητές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης)
  • Να είναι μη Κινέζοι υπήκοοι
  • Να έχουν γεννηθεί και να έχουν μεγαλώσει εκτός της Κίνας
  • Να μην έχουν την κινεζική ως μητρική γλώσσα
  • Να μην είναι φιναλίστ του Διεθνούς Διαγωνισμού «Κινεζική Γέφυρα» κατά το προηγούμενο έτος διεξαγωγής του διαγωνισμού

QRCode

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευελπίδων 29, 113 62 Αθήνα: Γραφεία Διοίκησης και Βιβλιοθήκη (5ος όροφος), Αίθουσες Διδασκαλίας και Εξεταστικό Κέντρο Κινεζικής Γλώσσας (1ος-5ος)  

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κεφαλληνίας 46, 112 51 Αθήνα (1ος όροφος): Αίθουσες Διδασκαλίας, Χώρος Εκδηλώσεων, Εξεταστικό Κέντρο Κινεζικής Γλώσσας

Τηλ: 210 8226 735
Email: confucius@aueb.gr

© 2024 Business Confucius Institute Athens

Main Menu