Image

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών, το πρώτο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) σε συνεργασία με το University of International Business & Economics (UIBE) στο Πεκίνο έχει ως βασικό στόχο την προώθηση των σχέσεων μεταξύ Ελληνικού και Κινέζικου λαού, υπό την εποπτεία του Confucius Institute Headquarters (Hanban). Αποτελεί έργο/πρόγραμμα που διαχειρίζεται ο Ε.Λ.Κ.Ε. του ΟΠΑ και εκτελείται από Ομάδα Έργου με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή κ. Παπαλεξανδρή Αλέξανδρο σε συνεργασία με τη συνδιευθύντρια του ΑΒCI, κα Yan Hongwei, καθώς και πρόσθετο διοικητικό, τεχνικό και λοιπό υποστηρικτικό προσωπικό, που απαιτείται για την ομαλή, αποτελεσματική και εύρυθμη λειτουργία του Ινστιτούτου.

Το ΟΠΑ παρέχει άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες (Ευελπίδων 29, 113 62 Αθήνα & Κεφαλληνίας 46, 112 51 Αθήνα) για τις διοικητικές και τις εκπαιδευτικές ανάγκες λειτουργίας του Ινστιτούτου. Οι εγκαταστάσεις αυτές περιλαμβάνουν την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, αίθουσες διδασκαλίας και γραφεία για το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του Ινστιτούτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών (Athens Business Confucius Institute) είναι μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός που λειτουργεί υπό την εποπτεία του δημόσιου φορέα Hanban (Chinese: 汉办; pinyin: Hàn bàn) ή Chinese Language Council International της Κίνας, ο οποίος είναι άμεσα συνδεδεμένος με το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας. Στο πλαίσιο λειτουργίας του δημιουργεί παραρτήματα σε επίλεκτα Πανεπιστήμια σε όλον τον κόσμο, τα οποία αναπτύσσουν μια σειρά από δραστηριότητες που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη πολιτιστικών και εκπαιδευτικών συνεργασιών με άλλες χώρες, τη διάδοση της κινεζικής γλώσσας και του κινεζικού πολιτισμού σε όλο τον κόσμο και τη στήριξη των επιχειρήσεων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κοινοτικών φορέων στην ανάπτυξη δεσμών με την Κίνα μέσω της γλωσσικής κατάρτισης, της πολιτιστικής προσέγγισης και της δικτύωσης.

Τον Ιούνιο του 2020, η έδρα του Ινστιτούτου Κομφούκιου (HΑΝΒΑΝ) μετονομάστηκε σε Κέντρο Γλωσσικής Εκπαίδευσης και Συνεργασίας και δεν συμμετέχει πλέον στη χρηματοδότηση των Ινστιτούτων Κομφούκιος. Έκτοτε, το Διεθνές Ίδρυμα Κινεζικής Εκπαίδευσης, ο νεοσύστατος μη κερδοσκοπικός φιλανθρωπικός οργανισμός που αποτελείται από πανεπιστήμια και οργανισμούς, έχει αναλάβει την ευθύνη για την ανάπτυξη και τη χρηματοδότηση των Ινστιτούτων Κομφούκιος.

Σήμερα λειτουργούν περισσότερα από 500 Ινστιτούτα Κομφούκιος σε όλον τον κόσμο, και συγκεκριμένα, 136 Ινστιτούτα Κομφούκιος έχουν ιδρυθεί στην Ασία, 61 στην Αφρική, 142 στην Αμερική, 187 στην Ευρώπη και 20 στην Ωκεανία, σε επιλεγμένα Πανεπιστήμια και στις 5 ηπείρους. Το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών αποτελεί το πρώτο Ινστιτούτο Κομφούκιος που ιδρύθηκε στην Ελλάδα με έδρα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (OΠΑ) και το μοναδικό στην Ελλάδα με κατεύθυνση τα οικονομικά και τη διοίκηση επιχειρήσεων.

Image

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ, ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

Τα Ινστιτούτα “Κομφούκιος” αναπτύσσουν σειρά από δραστηριότητες προσανατολισμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες των χωρών στις οποίες ιδρύονται, με στόχο τη διάδοση της κινεζικής γλώσσας και του πολιτισμού και την ανάπτυξη πολιτιστικής και εκπαιδευτικής συνεργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, στόχος του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών είναι η ανάπτυξη ερευνητικών, ακαδημαϊκών, εκπαιδευτικών και επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, η προώθηση της κινεζικής γλώσσας και του πολιτισμού στην Ελλάδα και η ενδυνάμωση της φιλίας των λαών των δύο χωρών.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο λειτουργίας του Ινστιτούτου υποστηρίζονται κοινά ερευνητικά προγράμματα (στα Οικονομικά, τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, κ.α.) και προωθείται η ανταλλαγή ερευνητικού προσωπικού και η συνεργασία για τη διοργάνωση συνεδρίων, ημερίδων και μαθημάτων κοινού ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος. Προβλέπεται επίσης η δημιουργία προγραμμάτων ανταλλαγής φοιτητών και ακαδημαϊκού προσωπικού, η θέσπιση υποτροφιών και η ετήσια διοργάνωση 15ήμερων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Κίνα.

Όσον αφορά στη διδασκαλία της κινεζικής γλώσσας, λειτουργούν προγράμματα εκμάθησης της κινεζικής γλώσσας ετήσιας διάρκειας που απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, σε επαγγελματικές ομάδες και στελέχη επιχειρήσεων που επιθυμούν να επικοινωνήσουν στην κινεζική γλώσσα, να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στην Κίνα ή να αποκτήσουν τη σχετική διεθνή πιστοποίηση γλωσσομάθειας HSK κατόπιν συμμετοχής τους στις σχετικές εξετάσεις που διοργανώνουμε ετησίως.

Σε ετήσια βάση διοργανώνουμε συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια και φόρα για ζητήματα που σχετίζονται με την Κίνα και με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και καλεσμένων από το εξωτερικό. Προσφέρουμε εργαστήρια και διαλέξεις πολιτισμικού χαρακτήρα, όπως κινεζικής μαγειρικής, πολεμικών τεχνών, κινεζικής ζωγραφικής και καλλιγραφίας, παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής κ.α. με στόχο τη γνωριμία των Ελλήνων με τον κινεζικό πολιτισμό και την ιστορία ώστε το Ινστιτούτο να αποτελεί γέφυρα ανταλλαγής απόψεων και διαλόγου των πολιτισμών της Ελλάδας και της Κίνας μέσα από μια σειρά κοινών πολιτιστικών εκδηλώσεων και διαλέξεων.

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών ιδρύθηκε και υποστηρίζεται περήφανα από τους τρεις Εταίρους του Ιδρύματος: Το Διεθνές Ίδρυμα Κινεζικής Εκπαίδευσης (Πεκίνο), το Πανεπιστήμιο Διεθνούς Επιχειρηματικότητας και Οικονομικών (Πεκίνο) και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Αθήνα). Το Ινστιτούτο διατηρεί επίσης ένα δίκτυο αξιόλογων συνεργατών και εξαιρετικών οργανισμών με τους οποίους εργαζόμαστε για την προώθηση των κοινών μας στόχων.

 

synergates

QRCode

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευελπίδων 29, 113 62 Αθήνα: Γραφεία Διοίκησης και Βιβλιοθήκη (5ος όροφος), Αίθουσες Διδασκαλίας και Εξεταστικό Κέντρο Κινεζικής Γλώσσας (1ος-5ος)  

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κεφαλληνίας 46, 112 51 Αθήνα (1ος όροφος): Αίθουσες Διδασκαλίας, Χώρος Εκδηλώσεων, Εξεταστικό Κέντρο Κινεζικής Γλώσσας

Τηλ: 210 8226 735
Email: confucius@aueb.gr

© 2024 Business Confucius Institute Athens

Main Menu