HSK ΓΡΑΠΤΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ
ΩΣ ΞΕΝΗΣ/ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Το νέο HSK (Hanyu Shuiping Kaoshi) είναι ένα διεθνές τυποποιημένο σύστημα εξέτασης και αξιολόγησης της κινεζικής γλώσσας που εφαρμόζει η Εθνική Επιτροπή Πιστοποίησης της Κινεζικής Γλώσσας/HANBAN του Υπουργείου Παιδείας της Κίνας για να πιστοποιεί το επίπεδο γνώσης και ικανότητας χρήσης της κινεζικής ως ξένη γλώσσα στην καθημερινότητα, αλλά και σε ακαδημαϊκά και εργασιακά περιβάλλοντα.

Η εξέταση HSK διεξάγεται από εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών σχολών γλωσσών, πανεπιστημίων και Ινστιτούτων Κομφούκιος. Τόσο τα θέματα των εξετάσεων όσο και οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων είναι κοινά παντού στον κόσμο, ωστόσο δεν επιλέγουν όλα τα εξεταστικά κέντρα να διεξάγουν την εξέταση HSK κάθε μήνα.

Πολλοί μαθητές επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις HSK για διάφορους λόγους, όπως η διαπίστωση του επιπέδου γνώσης της κινεζικής γλώσσας, η προσωπική ικανοποίηση ή για να αποκτήσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

Το ABCI είναι εξουσιοδοτημένο και πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο διενέργειας των εξετάσεων HSK όλων των επιπέδων.

Image

HSK ΕΠΙΠΕΔΑ ΓΡΑΠΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

Υπάρχουν συνολικά έξι επίπεδα γραπτής εξέτασης HSK. Από το HSK 1  που καλύπτει τα απολύτως βασικά της κινεζικής γλώσσας έως το HSK 6, το οποίο χαρακτηρίζει την πλήρη ευχέρεια στην επικοινωνία σε κάθε περίσταση. Η γραπτή εξέταση HSK χωρίζεται σε 3 ενότητες: κατανόηση προφορικού λόγου, ανάγνωση-κατανόηση γραπτού λόγου και παραγωγή γραπτού λόγου (από HSK 3-6). Κάθε ενότητα απαρτίζεται από μια σειρά ερωτήσεων για να ελέγξετε την ικανότητά σας σε όλες τις μορφές της γλώσσας. ΔΕΝ εξετάζεται η παραγωγή προφορικού λόγου. Μπορείτε να εξεταστείτε στην παραγωγή προφορικού λόγου σε ξεχωριστή εξέταση που αναφέρεται ως HSKK Προφορική Εξέταση (Ακρόαση και προφορική έκφραση).

HSK-Επίπεδο 1: Οι υποψήφιοι που φτάνουν στο HSK-Επίπεδο 1 μπορούν να κατανοήσουν και να χρησιμοποιήσουν απλές λέξεις και προτάσεις για να ικανοποιήσουν συγκεκριμένες ανάγκες επικοινωνίας και να έχουν θέσουν τα θεμέλια για την περαιτέρω μελέτη της κινεζικής γλώσσας.

HSK-Επίπεδο 2: Οι υποψήφιοι που φτάνουν στο HSK-Επίπεδο 2 μπορούν να επικοινωνούν απλά και άμεσα σε καθημερινά θέματα με τα οποία είναι εξοικειωμένοι. Το επίπεδο 2 είναι το προχωρημένο στάδιο του αρχάριου επιπέδου.

HSK-Επίπεδο 3: Οι υποψήφιοι που φτάνουν στο HSK-Επίπεδο 3 μπορούν να ικανοποιήσουν βασικές επικοινωνιακές εργασίες στην καθημερινή ζωή και την εργασία. Εάν ταξιδεύετε στην Κίνα, το Επίπεδο 3 είναι ένα ικανοποιητικό επίπεδο για τη βασική σας επικοινωνία.

HSK-Επίπεδο 4: Οι υποψήφιοι που φτάνουν στο HSK-Επίπεδο 4 μπορούν να συζητήσουν ένα σχετικά ευρύ φάσμα θεμάτων στα Κινέζικα και είναι σε θέση να επικοινωνήσουν με Κινέζο ομιλητή.

HSK-Επίπεδο 5: Οι υποψήφιοι που φτάνουν στο HSK-Επίπεδο 5 μπορούν να διαβάσουν κινεζικές εφημερίδες και περιοδικά, να παρακολουθήσουν κινεζικές ταινίες και τηλεόραση και να είναι σε θέση να γράψουν και να μιλήσουν.

HSK-Επίπεδο 6: Οι υποψήφιοι που φτάνουν στο HSK-Επίπεδο 6 μπορούν εύκολα να καταλάβουν αυτά διαβάζουν και ακούν και να εκφραστούν με ευχέρεια στα γραπτά και προφορικά Κινέζικα.

HSK Επίπεδο
Διάρκεια Εξέτασης
Σύνολο Βαθμών Εξέτασης
Βαθμοί Βάσης
Λεξιλόγιο

Γραπτή Εξέταση

Λέξεις
(αθροιστικά/νέες)
Χαρακτήρες
(αθροιστικά/νέοι)
Κατανόηση Προφορικού ΛόγουΑνάγνωση - Κατανόηση Γραπτού ΛόγουΠαραγωγή Γραπτού Λόγου
1
35 λεπτά
200
120
150
150
174
174

20 ερωτήσεις

15 λεπτά

20 ερωτήσεις

17 λεπτά

Δεν εξετάζεται

2
50 λεπτά
200
120
300
150
347
173

35 ερωτήσεις

25 λεπτά

25 ερωτήσεις

22 λεπτά

Δεν εξετάζεται

3
85 λεπτά
300
180
600
300
617
270

40 ερωτήσεις

30 ερωτήσεις

10 απαντήσεις

 
100 λεπτά
300
180
1200
600
1064
447

45 ερωτήσεις

40 ερωτήσεις

15 απαντήσεις

5
120 λεπτά
300
180
2500
1300
1685
621

45 ερωτήσεις

45 ερωτήσεις

10 απαντήσεις

6
135 λεπτά
300
180
5000
2500
2663
978

50 ερωτήσεις

50 ερωτήσεις

1 έκθεση

HSK ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΡΑΠΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Οι ημερομηνίες εξέτασης σύμφωνα με το Πρόγραμμα Γραπτών Εξετάσεων HSK  για το 2020 είναι οι ακόλουθες:

Ημερομηνία Εξέτασης

Καταληκτική Ημερομηνία Εγγραφής & Πληρωμής

Αποτελέσματα online

6 Δεκεμβρίου (Κυριακή)

9 Νοεμβρίου

6 Ιανουαρίου 2021

HSK ΚΟΣΤΟΣ ΓΡΑΠΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Το κόστος της γραπτής εξέτασης HSK για κάθε επίπεδο διαμορφώνεται σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα:

HSK Επίπεδο Εξέτασης

Εξέταστρα (€)

Επίπεδο 1

50,00

Επίπεδο 2

60,00

Επίπεδο 3

80,00

Επίπεδο 4

100,00

Επίπεδο 5

120,00

Επίπεδο 6

130,00

Οι ημερομηνίες των εξετάσεων διενεργούνται πάντα είτε Σάββατο είτε Κυριακή. Για τα επίπεδα HSK 2, 4 και 6 οι εξετάσεις ξεκινούν στις 9πμ και για τα επίπεδα HSK 1, 3 και 5 στις 13:30.

HSK ΓΡΑΠΤΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

I. Εγγραφή και πληρωμή για τη συμμετοχή στη γραπτή εξέταση HSK

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εγγραφείτε με επιτυχία στη γραπτή εξέταση.

01

Σύνδεση στον ιστότοπο

www.chinesetest.cn
02

Εγγραφή χρήστη

Εγγραφείτε ως υποψήφιος. Εάν δεν έχετε λογαριασμό, κάντε κλικ στο "Νέος χρήστης" για να δημιουργήσετε έναν. Διατηρείστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Συμπληρώστε τα κενά όπως απαιτείται (όνομα, ημερομηνία γέννησης, μητρική γλώσσα κ.λπ.)
03

Εγγραφή στην εξέταση HSK

Επιλέξτε το επίπεδο εξέτασης, τον τρόπο (paper-based), το εξεταστικό κέντρο (Athens Business Confucius Institute) και την ημερομηνία.
04

Συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων

Συμπληρώστε το όνομά σας, την εθνικότητα, τα στοιχεία του πιστοποιητικού ταυτότητάς σας κ.λ.π.
05

Μεταφόρτωση φωτογραφίας

Ανεβάστε μια τυπική φωτογραφία αναγνώρισης 2 ιντσών σε μορφή JPG όχι μεγαλύτερη από 100 KB. Απαιτείται μεταφόρτωση φωτογραφιών για τα επίπεδα HSK 3, 4, 5 & 6. Για τα επίπεδα 1 και 2 η μεταφόρτωση είναι προαιρετική.
06

Επιβεβαίωση στοιχείων εγγραφής

Επιλέξτε «Επιβεβαίωση και Υποβολή» (Confirm and Submit).
07

Καταβολή του κόστους της συμμετοχής στην εξέταση HSK

Αφού εγγραφείτε ηλεκτρονικά, θα πρέπει να πληρώσετε τα εξέταστρα πριν την καταληκτική ημερομηνία που αναφέρεται στο Πρόγραμμα Γραπτών Εξετάσεων HSK με άμεση κατάθεση στον λογαριασμό του Athens Business Confucius Institute στην Εθνική Τράπεζα. Η κατάθεση μπορεί να γίνει στο πλησιέστερο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, σε ATM ή μέσω του web/mobile banking της Εθνικής ή άλλης τράπεζας. Εάν δεν υπάρχει ένδειξη μεταφοράς χρημάτων πριν από την καταληκτική ημερομηνία, τότε η εγγραφή σας είναι δυστυχώς άκυρη και δεν μπορείτε να λάβετε μέρος στην εξέταση. Αφού πληρώσετε, η εξέταση δεν μπορεί να ακυρωθεί.

Το όνομα του εξεταζόμενου θα πρέπει να εμφανίζεται στο πεδίο «Αιτιολογία» του έντυπου κατάθεσης ή στη συναλλαγή σας στη σχετική φόρμα του web/mobile banking.

Για την άμεση κατάθεση ή το web/mobile banking θα χρειαστείτε τα παρακάτω στοιχεία:

Όνομα Τράπεζας: 

Ονοματεπώνυμο Δικαιούχου: 

Αριθμός Λογαριασμού: 

IBAN:    

Αιτιολογία κατάθεσης:   

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας

ΟΠΑ / ΕΛΚΕ / Κομφούκιος

110 / 4 8015 124

GR20 0110 1100 0000 1104 8015 124

Το όνομα του εξεταζόμενου & το επίπεδο

08

Εκτύπωση του Εισιτήριου Εισόδου στην Εξέταση (Admission Ticket)

Δέκα ημέρες πριν την ημερομηνία εξέτασης, συνδεθείτε στο www.chinesetest.cn με τη χρήση του ονόματος χρήστη και του κωδικού πρόσβασης που ήδη διαθέτετε και εκτυπώστε το έγγραφο συμμετοχής σας (Admission Ticket) στην εξέταση (Personal Information Center->Test Taker Information->Print). Κατά την ημερομηνία εξέτασης, πρέπει να προσκομίσετε και να παρουσιάσετε το σχετικό εισιτήριο εισόδου και το πιστοποιητικό ταυτότητάς σας.

Πατήστε εδώ για να δείτε υπόδειγμα του Εισιτηρίου Εισόδου Εξέτασης (Admission Ticket).

ΙΙ. Απαιτήσεις για τη φωτογραφία των υποψηφίων

 

Η μεταφόρτωση φωτογραφίας είναι απαραίτητη στα επίπεδα γραπτής εξέτασης HSK 3-6, στα προφορικά HSKK και YCT.

Η προετοιμασία για τη φωτογραφία και η χρήση της πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες απαιτήσεις:

Απαιτήσεις μορφής για τη φωτογραφία:

- Μία πρόσφατη φωτογραφία αναγνώρισης (σε τυπική μορφή, δύο ιντσών)· φωτογραφίες της καθημερινής ζωής ή τοπίου δεν θα γίνονται δεκτές.

- Δεν επιτρέπεται η εμφάνιση καπέλου, κασκόλ, καλύμματος κεφαλής ή γυαλιών ηλίου (εκτός για ειδικούς θρησκευτικούς λόγους).

- Ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες είναι αποδεκτές· προτιμάται ένα λευκό φόντο

Για να μεταφορτώσουν τη φωτογραφία, οι υποψήφιοι μπορούν είτε να συνδεθούν στον ιστότοπο www.chinesetest.cn και να ανεβάσουν την ηλεκτρονική φωτογραφία σύμφωνα με τις οδηγίες από τον ιστότοπο ή να φέρουν τη φωτογραφία στους καθηγητές του εξεταστικού κέντρου που είναι υπεύθυνοι για τις εγγραφές.

 

ΙΙI. Εισιτήριο εισόδου στην εξέταση (Admission Ticket)

 

Οι πληροφορίες σχετικά με το Εισιτήριο Εισόδου Εξέτασης περιλαμβάνουν το όνομα, την εθνικότητα, το φύλο, τον τύπο και τον αριθμό του πιστοποιητικού ταυτότητας των εξεταζομένων, το επίπεδο εξέτασης, την ημερομηνία εξέτασης, το εξεταστικό κέντρο, τη διεύθυνση και τους κανόνες εξέτασης. Ελέγξτε προσεκτικά την ακρίβεια των πληροφοριών. Οι πληροφορίες όπως το όνομα, το φύλο, η ημερομηνία γέννησης και ο αριθμός ταυτοποίησης πρέπει να είναι πανομοιότυπες με εκείνες στο έγκυρο πιστοποιητικό ταυτότητάς του. Διαφορετικά δεν θα σας επιτραπεί η συμμετοχή στην εξέταση.

Εάν εντοπιστούν λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το εξεταστικό κέντρο για να ζητήσετε την κατάλληλη τροποποίηση το αργότερο 10 ημέρες πριν την ημερομηνία εξέτασης.

Το Εισιτήριο Εισόδου Εξέτασης είναι μια σημαντική απόδειξη ότι οι υποψήφιοι έχουν επιβεβαιωθεί/επικυρωθεί για την είσοδό τους στην εξέταση από το εξεταστικό κέντρο. Όσοι δεν φέρουν το Εισιτήριο Εισόδου Εξέτασης δεν θα γίνουν δεκτοί στην αίθουσα δοκιμών για να λάβουν μέρος στο τεστ.

Μετά την εξέταση, οι υποψήφιοι θα διατηρήσουν το Εισιτήριο Εισόδου Εξέτασης, το οποίο απαιτείται για την παραλαβή της αναλυτικής βαθμολογίας. Για να δείτε τα αποτελέσματα των εξετάσεων στο Διαδίκτυο ή να υποβάλλετε αίτηση για μια πρόσθετη αναφορά βαθμολογίας, οι συμμετέχοντες στις εξετάσεις πρέπει επίσης να συμπληρώσουν τον αριθμό του Εισιτήριου Εισόδου Εξέτασης.

Πατήστε εδώ για να δείτε υπόδειγμα του Εισιτηρίου Εισόδου Εξέτασης (Admission Ticket).

 

ΙV. Πώς να αλλάξετε την ημερομηνία εξέτασης

 

Μετά την εγγραφή και την πληρωμή, οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να αλλάξουν την ημερομηνία εξέτασης εντός της προθεσμίας, αλλά δεν μπορούν να ακυρώσουν την εξέταση. Ούτε το επιλεγμένο εξεταστικό κέντρο ούτε το επίπεδο εξέτασης μπορούν να αλλάξουν.

Για να αλλάξετε την ημερομηνία εξέτασης, οι υποψήφιοι πρέπει να συνδεθούν στον ιστότοπο (www.chinesetest.cn) και να εισέλθουν στο Προσωπικό Κέντρο (Personal Centre) για να υποβάλουν αίτηση. Η νέα ημερομηνία εξέτασης πρέπει να είναι στο ίδιο επίπεδο, στο ίδιο εξεταστικό κέντρο και στο ίδιο έτος.

Η προθεσμία και οι χρεώσεις για την αλλαγή της ημερομηνίας εξέτασης έχουν ως εξής:

  • Πριν από την προθεσμία εγγραφής (συμπεριλαμβανομένης της προθεσμίας): οι υποψήφιοι μπορούν να αλλάξουν δωρεάν την ημερομηνία εξέτασης.
  • Μεταξύ της προθεσμίας εγγραφής και 10 ημερών πριν από την εξέταση (συμπεριλαμβανομένης της 10ης ημέρας): οι υποψήφιοι πρέπει να πληρώσουν ένα ποσό ίσο με το 30% του τέλους εξέτασης για να μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την αλλαγή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
  • Εντός 10 ημερών πριν από την εξέταση (εξαιρουμένης της 10ης ημέρας): Καμία αίτηση για αλλαγές αυτού του είδους δεν θα γίνει αποδεκτή.

 

V. Κανονισμοί εξετάσεων

 

1. Αντικείμενα που φέρουν μαζί τους οι εξεταζόμενοι την ημέρα της εξέτασης 

Κατά την ημερομηνία εξέτασης, οι υποψήφιοι πρέπει να φέρουν τα ακόλουθα στην αίθουσα εξέτασης:

- Εισιτήριο Εισόδου Εξέτασης (Admission Ticket)

- Πιστοποιητικό ταυτότητας (αντίγραφα δεν είναι έγκυρα) το οποίο είναι αυθεντικό, έγκυρο, ταυτόσημο με τα στοιχεία εγγραφής και φέρει φωτογραφία

- 2B μολύβια (δύο ή περισσότερα) και γόμα

 

Άλλα προσωπικά είδη δεν μπορούν να βρίσκονται μαζί τους κατά τη διάρκεια της εξέτασης, αλλά πρέπει να τοποθετηθούν στο αποθετήριο ή στον τόπο που ορίζει ο εξεταστής. Μην φέρετε τιμαλφή στην αίθουσα εξετάσεων. Διαφορετικά δεν θα υπάρξει αποζημίωση για την όποια απώλεια.

Οι εξεταζόμενοι που δεν μπορούν να παρουσιάσουν το έγκυρο πιστοποιητικό ταυτότητας και το Εισιτήριο Εισόδου Εξέτασης (Admission Ticket) δεν θα επιτρέπεται να λάβουν μέρος στην εξέταση, ούτε θα επιστραφούν τα τέλη εξέτασης.

 

2. Ώρα προσέλευσης 

Οι υποψήφιοι πρέπει να φτάσουν στην αίθουσα εξετάσεων μισή ώρα πριν από την έναρξη της εξέτασης, ώστε να αποφευχθεί η καθυστέρηση. Μετά την είσοδο, κανένας υποψήφιος δεν επιτρέπεται να φύγει από την αίθουσα μέχρι το τέλος του τμήματος της Ακρόασης.

Εξέταση σε χαρτί (paper-based exam): Πριν από την έναρξη του μέρους της Ακρόασης, οι συμμετέχοντες στις εξετάσεις μπορούν να εισέλθουν στην αίθουσα και να λάβουν μέρος στην εξέταση. Αφότου έχει ξεκινήσει το μέρος της Ακρόασης, οι καθυστερημένοι υποψήφιοι πρέπει να περιμένουν μέχρι το τέλος του πριν μπουν στην αίθουσα προκειμένου να εξεταστούν μόνο στο τμήμα Ανάγνωσης, Κατανόησης και Παραγωγής Γραπτού Λόγου, χωρίς να προστεθεί επιπλέον χρόνος για να αντισταθμιστεί η καθυστέρηση. Μετά την έναρξη και του μέρους αυτού, οι καθυστερημένοι υποψήφιοι δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στην αίθουσα για να συμμετέχουν στην εξέταση.

Προφορική εξέταση: Πριν από την έναρξη της ηχογράφησης, οι καθυστερημένοι υποψήφιοι μπορούν να εισέλθουν στην αίθουσα και να λάβουν μέρος στην εξέταση. Μετά την έναρξη της ηχογράφησης, οι καθυστερημένοι υποψήφιοι δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στην αίθουσα για να λάβουν μέρος στην εξέταση.

 

3. Μέθοδοι εξέτασης

(1) Οι υποψήφιοι συμμετέχουν στην εξέταση σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις οδηγίες των εξεταστών.

(2) Όλες οι απαντήσεις συμπληρώνονται στο φύλλο απαντήσεων με μολύβι 2Β.

(3) Οι απαντήσεις της προφορικής εξέτασης θα έχουν τη μορφή ζωντανής καταγραφής του προφορικού λόγου και οι υποψήφιοι θα ολοκληρώσουν την εξέταση με τη δική τους συσκευή εγγραφής ξεχωριστά σύμφωνα με τις οδηγίες και τους κανονισμούς των εξεταστών.

 

4. Κανονισμοί εξέτασης

(1) Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να κάθονται στις καθορισμένες θέσεις και δεν έχουν δικαίωμα να επιλέξουν θέσεις.

(2) Οι εξεταζόμενοι πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες του εξεταστή ή των εξεταστών, να τηρούν τους κανόνες της εξέτασης και να ολοκληρώνουν αυτόνομα τα μέρη της εξέτασης.

(3) Δεν θα οριστεί διακοπή/διάλλειμα κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Εάν, για οποιονδήποτε ειδικό λόγο, οι υποψήφιοι πρέπει να φύγουν από την αίθουσα εξετάσεων κατά τη διεξαγωγή της εξέτασης, θα πρέπει πρώτα να λάβουν τη συγκατάθεση του ή των εξεταστών και, στη συνέχεια, να υποβάλουν το Εισιτηρίου Εισόδου Εξέτασης (Admission Ticket) και το πιστοποιητικό ταυτότητάς του στον εξεταστή / στους εξεταστές πριν φύγουν από την αίθουσα εξετάσεων. Μετά την επιστροφή του / της, ο εξεταστής θα δώσει πίσω το εισιτήριο εισόδου και το πιστοποιητικό ταυτότητας.

(4) Στην προφορική εξέταση, κανένας υποψήφιος δεν θα εγκαταλείψει προσωρινά την αίθουσα. Εάν κάποιος υποψήφιος πρέπει να αποχωρήσει, τότε η αναχώρηση σημαίνει ότι αποσύρεται από την εξέταση.

 

5. Χειρισμός καταστάσεων έκτακτης ανάγκης

(1) Σε περίπτωση αθέμιτης μεταχείρισης υποψήφιων λόγω κακής διαχείρισης της αίθουσας, όπως ανεπαρκής χρόνος εξέτασης και ζημιά στο χαρτί ή στον εξοπλισμό, γεγονός που καθιστά αδύνατη την ολοκλήρωση της εξέτασης, η Κινεζική Αρχή Διενέργειας Διεθνών Εξετάσεων θα προχωρήσει σε έγκαιρες ρυθμίσεις για μια νέα, δωρεάν εξέταση για αυτόν / αυτήν, αλλά δεν θα αναλάβει καμία έμμεση απώλεια και ο τόπος εξέτασης δεν μπορεί να αλλάξει.

(2) Σε περίπτωση ανωτέρας βίας, όπως φυσικής καταστροφής ή ατυχήματος, που καθιστά αδύνατη την ολοκλήρωση της εξέτασης, η Κινεζική Αρχή Διενέργειας Διεθνών Εξετάσεων θα προχωρήσει σε έγκαιρες ρυθμίσεις για μια νέα, δωρεάν εξέταση για αυτόν/αυτήν ή θα επιστρέψει πλήρως το κόστος της εξέτασης σε αυτόν/αυτήν, αλλά δεν θα αναλάβει την ευθύνης της όποιας έμμεσης απώλειας.

 

6. Απουσία από την εξέταση

Εάν οι εξεταζόμενοι δεν λάβουν μέρος στην εξέταση κατά την ημερομηνία της εξέτασης για συγκεκριμένο λόγο που δεν αποδίδεται στον οργανωτή της εξέτασης, δεν θα επιστραφεί καμία χρέωση (εξέταστρα).

 

7. Παραβιάσεις και κυρώσεις

Οι εξεταζόμενοι δεν πρέπει να ανοίξουν το χαρτί εκ των προτέρων ούτε να γράψουν την απάντηση έξω από τη δεξιά περιοχή, ούτε να σκίσουν, να αντικαταστήσουν, να αντιγράψουν το χαρτί, ούτε να πάρουν το χαρτί ή το φύλλο απαντήσεων έξω από την αίθουσα εξέτασης. Σε περίπτωση οποιασδήποτε από τις πράξεις όπως εξαπάτηση, αντικατάσταση του διαγωνιζόμενου, λογοκλοπή, λαθρεμπόριο υλικού ή ανυπακοή στις οδηγίες του εξεταστή, τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα ακυρωθούν.

 

VI. Επίσημη αναφορά αναλυτικής επίδοσης του υποψηφίου (Score report)

 

1. Αναζήτηση ατομικού δελτίου επίδοσης (Score report) 

Ένα μήνα μετά τη διεξαγωγή της εξέτασης, οι υποψήφιοι μπορούν να συνδεθούν στον ιστότοπο www.chinesetest.cn και να εισαγάγουν τον Αριθμό Εισιτηρίου Εισόδου Εξέτασης (Admission Ticket) καθώς και το όνομα του εξεταζόμενου για να δουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

 

2. Επίσημη αναφορά βαθμολογίας ατομικού δελτίου επίδοσης (Score report) 

Οι τυπωμένες επίσημες αναφορές βαθμολογίας-ατομικών δελτίων επίδοσης (Score report) μπορούν να παραληφθούν από το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών 2 μήνες μετά από την ημερομηνία εξέτασης παρουσιάζοντας σχετικό πιστοποιητικό ταυτότητας του εξεταζόμενου.

 

3. Περίοδος ισχύος της επίσημης αναφοράς αναλυτικής επίδοσης του υποψηφίου (Score report) 

Τα Ατομικά Δελτία Επίδοσης έχουν απεριόριστη χρονική ισχύ. Ωστόσο, για ακαδημαϊκούς σκοπούς, ισχύουν μόνο για δύο έτη από την ημερομηνία της εξέτασης (για χρήση σε πανεπιστήμια και κολέγια, αιτήσεις για υποτροφίες κ.α.).

Πατήστε εδώ για να δείτε υπόδειγμα του Ατομικού Δελτίου Επίδοσης (Score Report).

 

 

VΙΙ. Πρόσθετες υπηρεσίες σχετικά με την επίσημη αναφορά βαθμολογίας (Score report)

 

1. Πρόσθετη επίσημη αναφορά βαθμολογίας (Score report) 

Προκειμένου οι εξεταζόμενοι να παρουσιάσουν τις επίσημες αναφορές βαθμολογίας τους ως απόδειξη της ικανότητας τους στην κινεζική γλώσσα για αίτηση σε πανεπιστήμια, κολλέγια, αποφοίτηση, πρόσληψη, προαγωγή κ.λπ., είναι διαθέσιμη η δυνατότητα στους υποψηφίους να υποβάλουν αίτηση για την παράδοση πρόσθετων επίσημων αναφορών βαθμολογίας μέσω του ιστότοπου www.chinesetest.cn. Για λεπτομέρειες σχετικά με τα έντυπα και τις χρεώσεις της αίτησης, επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.chinesetest.cn.

 

2. Τροποποίηση της επίσημης αναφοράς βαθμολογίας (Score<report) 

Η επίσημη αναφορά βαθμολογίας χρησιμεύει ως σημαντική απόδειξη της επάρκειας των εξεταζομένων στην κινεζική γλώσσα. Επειδή ορισμένοι υποψήφιοι ενδέχεται να μην ελέγξουν προσεκτικά τις πληροφορίες που απαιτούνται κατά την εγγραφή τους στο Διαδίκτυο ή στο εξεταστικό κέντρο ή να μην ελέγξουν προσεκτικά την επιβεβαίωση εγγραφής ή το εισιτήριο εισόδου μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ασυμφωνία μεταξύ των προσωπικών πληροφοριών στην αναφορά βαθμολογίας και των πραγματικών πληροφοριών, ο ιστότοπος www.chinesetest.cn επιτρέπει στους υποψηφίους να υποβάλουν αίτηση για την τροποποίηση της επίσημης αναφοράς βαθμολογίας.

Απαιτήσεις για τη δυνατότητα τροποποίησης της αναφοράς βαθμολογίας:

(1) Η αίτηση τροποποίησης των πληροφοριών περιορίζεται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Λάθος του ονόματος
  • Σφάλμα των πληροφοριών ιθαγένειας
  • Σφάλμα των πληροφοριών σχετικά με το φύλο

(2) Οι υποψήφιοι πρέπει να παρέχουν τα σχετικά δικαιολογητικά, όπως το διαβατήριο και την ταυτότητά του.

(3) Η αίτηση θα πρέπει να κατατεθεί εντός της περιόδου ισχύος της επίσημης αναφοράς βαθμολογίας (Score report) (δηλαδή, εντός δύο ετών μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης στην οποία συμμετείχαν).

 

Πατήστε εδώ για να δείτε υπόδειγμα του Ατομικού Δελτίου Επίδοσης (Score Report).

 

HSK ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

HSK Επίπεδο 1

Το HSK Επίπεδο 1 αξιολογεί τις ικανότητες των υποψηφίων στην εφαρμογή της κινεζικής γλώσσας στην καθημερινότητα. Οι υποψήφιοι που μπορούν να περάσουν το HSK Επίπεδο 1 μπορούν να κατανοήσουν και να χρησιμοποιήσουν πολύ απλές κινεζικές φράσεις και να καλύψουν πολύ βασικές ανάγκες επικοινωνίας.

I. Στόχος εξέτασης

Το HSK Επίπεδο 1 προορίζεται για μαθητές που έχουν σπουδάσει τη γλώσσα για ένα ακαδημαϊκό έτος, με τουλάχιστον 2-3 ώρες μαθημάτων κάθε εβδομάδα. Αυτοί οι μαθητές έχουν μάθει 150 κοινά χρησιμοποιούμενες λέξεις και βασικά γραμματικά μοτίβα.

ΙΙ. Περιεχόμενο εξέτασης

Η εξέταση HSK Επίπεδο 1 αποτελείται από τμήματα κατανόησης προφορικού λόγου και ανάγνωσης-κατανόησης γραπτού λόγου και περιλαμβάνει συνολικά 40 ερωτήματα.

Στις εξετάσεις θα χρησιμοποιηθεί Pinyin και Hanzi. Όλο το λεξιλόγιο, μαζί με ένα πλήρες υπόδειγμα εξέτασης επισυνάπτονται στο PDF. 

 

HSK Επίπεδο 1 Λεξιλόγιο και Υπόδειγμα Εξέτασης

HSK Επίπεδο 3

Το HSK Επίπεδο 3 αξιολογεί τις ικανότητες των υποψηφίων στην εφαρμογή της κινεζικής γλώσσας στην καθημερινότητα. Οι υποψήφιοι που μπορούν να περάσουν το επίπεδο HSK 3 μπορούν να επικοινωνήσουν στα κινέζικα σε βασικό επίπεδο στην καθημερινή, ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους ζωή και όταν ταξιδεύουν στην Κίνα.

I. Στόχος εξέτασης

Το HSK Επίπεδο 3 προορίζεται για μαθητές που έχουν σπουδάσει Κινέζικα για τρία ακαδημαϊκά έτη, με τουλάχιστον 2-3 ώρες τάξης κάθε εβδομάδα. Αυτοί οι μαθητές έχουν κατακτήσει 600 κοινώς χρησιμοποιούμενες λέξεις και σχετικά γραμματικά μοτίβα.

ΙΙ. Περιεχόμενο εξέτασης

Η εξέταση HSK 3 αποτελείται από τμήματα κατανόησης προφορικού λόγου, ανάγνωσης-κατανόησης γραπτού λόγου και παραγωγής γραπτού λόγου και περιλαμβάνει συνολικά 80 ερωτήματα.

 

HSK Επίπεδο 3 Λεξιλόγιο και Υπόδειγμα Εξέτασης

HSK Επίπεδο 5

Το HSK Επίπεδο 5 αξιολογεί τις ικανότητες των υποψηφίων στην εφαρμογή της κινεζικής γλώσσας στην καθημερινότητα. Οι υποψήφιοι που μπορούν να περάσουν το HSK Επίπεδο 5 μπορούν να διαβάσουν κινεζικές εφημερίδες και περιοδικά, να απολαύσουν κινέζικες ταινίες και θεατρικά έργα και να παραδώσουν πλήρη ομιλία στα κινέζικα.

Ι. Στόχος εξέτασης

Το HSK Επίπεδο 5 προορίζεται για μαθητές που έχουν σπουδάσει Κινέζικα τουλάχιστον 2-4 ώρες τάξης την εβδομάδα για περισσότερα από πέντε ακαδημαϊκά έτη. Αυτοί οι μαθητές έχουν κατακτήσει 2.500 κοινώς χρησιμοποιούμενες λέξεις και σχετικά γραμματικά μοτίβα.

ΙΙ. Περιεχόμενο εξέτασης

Η εξέταση HSK 5 αποτελείται από τμήματα κατανόησης προφορικού λόγου, ανάγνωσης-κατανόησης γραπτού λόγου και παραγωγής γραπτού λόγου και περιλαμβάνει συνολικά 100 ερωτήματα. Ο υποψήφιος θα πρέπει να γράψει δύο (2) άρθρα περίπου 80 χαρακτήρες το καθένα με βάση τις εικόνες και τις λέξεις που παρέχονται.

 

HSK Επίπεδο 5 Λεξιλόγιο και Υπόδειγμα Εξέτασης

HSK Επίπεδο 2

Το HSK Επίπεδο 2 αξιολογεί τις ικανότητες των υποψηφίων στην εφαρμογή της κινεζικής γλώσσας στην καθημερινότητα. Οι υποψήφιοι που μπορούν να περάσουν το HSK Επίπεδο 2 έχουν άριστη κατανόηση βασικών κινεζικών και μπορούν να επικοινωνήσουν σε απλές, συνηθισμένες καταστάσεις που απαιτούν μια απλή και άμεση ανταλλαγή πληροφοριών

I. Στόχος εξέτασης

Το HSK Επίπεδο 2 προορίζεται για μαθητές που έχουν σπουδάσει κινέζικα δύο ακαδημαϊκά έτη, με τουλάχιστον 2-3 ώρες μαθημάτων κάθε εβδομάδα. Αυτοί οι μαθητές έχουν κατακτήσει 300 κοινώς χρησιμοποιούμενες λέξεις και σχετικά γραμματικά μοτίβα.

ΙΙ. Περιεχόμενο εξέτασης

Η εξέταση HSK Επίπεδο 2 αποτελείται από τμήματα κατανόησης προφορικού λόγου και ανάγνωσης-κατανόησης γραπτού λόγου και περιλαμβάνει συνολικά 60 ερωτήματα.

Στις εξετάσεις θα χρησιμοποιηθεί Pinyin και Hanzi. Όλο το λεξιλόγιο, μαζί με ένα πλήρες υπόδειγμα εξέτασης επισυνάπτονται στο PDF.

 

HSK Επίπεδο 2 Λεξιλόγιο και Υπόδειγμα Εξέτασης

HSK Επίπεδο 4

Το HSK Επίπεδο 4 αξιολογεί τις ικανότητες των υποψηφίων στην εφαρμογή της κινεζικής γλώσσας στην καθημερινότητα. Οι υποψήφιοι που μπορούν να περάσουν το HSK Επίπεδο 4 μπορούν να συνομιλήσουν στα κινέζικα σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και μπορούν να επικοινωνήσουν άπταιστα με Κινέζους ομιλητές.
 

I. Στόχος εξέτασης

Το HSK Επίπεδο 4 προορίζεται για μαθητές που έχουν σπουδάσει Κινέζικα τουλάχιστον 2-4 ώρες τάξης την εβδομάδα για τέσσερα ακαδημαϊκά έτη. Αυτοί οι μαθητές έχουν κατακτήσει 1.200 κοινώς χρησιμοποιούμενες λέξεις και σχετικά γραμματικά μοτίβα.

ΙΙ. Περιεχόμενο εξέτασης

Η εξέταση HSK 4 αποτελείται από τμήματα κατανόησης προφορικού λόγου, ανάγνωσης-κατανόησης γραπτού λόγου και παραγωγής γραπτού λόγου και περιλαμβάνει συνολικά 100 ερωτήματα.

 

HSK Επίπεδο 4 Λεξιλόγιο και Υπόδειγμα Εξέτασης

HSK Επίπεδο 6

Το HSK Επίπεδο 6 αξιολογεί τις ικανότητες των υποψηφίων στην εφαρμογή της κινεζικής γλώσσας στην καθημερινότητα. Οι υποψήφιοι που μπορούν να περάσουν το HSK Επίπεδο 6 μπορούν εύκολα να κατανοήσουν γραπτές και προφορικές πληροφορίες στα κινέζικα και μπορούν να εκφραστούν αποτελεσματικά στα κινέζικα, προφορικά και σε χαρτί.

I. Στόχος εξέτασης

Το HSK Επίπεδο 6 προορίζεται για μαθητές που έχουν μάθει 5.000 και πλέον συχνότερα χρησιμοποιούμενες λέξεις.

ΙΙ. Περιεχόμενο εξέτασης

Η εξέταση HSK 6 αποτελείται από τμήματα κατανόησης προφορικού λόγου, ανάγνωσης-κατανόησης γραπτού λόγου και παραγωγής γραπτού λόγου και περιλαμβάνει συνολικά 101 ερωτήματα. Ο υποψήφιος θα πρέπει να διαβάσει ένα αφηγηματικό άρθρο (με τίτλο) περίπου 1.000 χαρακτήρων μέσα σε 10 λεπτά και, στη συνέχεια, να το ξαναγράψει σε ένα μικρότερο άρθρο περίπου 400 χαρακτήρων μέσα σε 35 λεπτά. Δεν απαιτείται να εκφράσετε προσωπικές απόψεις.

 

HSK Επίπεδο 6 Λεξιλόγιο και Υπόδειγμα Εξέτασης

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πώς μπορώ να ξέρω ποιο είναι το HSK επίπεδο μου;

Ο καθηγητής σας θα σας καθοδηγήσει και θα αξιολογήσει το επίπεδο της κινεζικής σας γλώσσας καθ 'όλη τη διάρκεια των μαθημάτων σας στο Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών. Θα σας πουν ποιο είναι το επίπεδό σας και σε ποιες εξετάσεις πρέπει να στοχεύσετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να προετοιμαστείτε ανάλογα.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευελπίδων 29, 113 62 Αθήνα: Διεύθυνση Εκπαίδευσης (5ος όροφος), Αίθουσες Διδασκαλίας (1ος-5ος)  

Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑΘηνών, Κεφαλληνίας 46, 112 51 Αθήνα (1ος όροφος): Αίθουσες Διδασκαλίας

Τηλ: 210 8226 735
Email: confucius@aueb.gr

© 2019 Business Confucius Institute Athens