Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 00:00

22 & 23 Μαΐου 2019 - Ημερίδα για την «Ελληνο-Κινεζική Συνεργασία στην Ανώτατη Εκπαίδευση» και δεξίωση στην Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελληνική Δημοκρατία

2 1

Με τη συμμετοχή των πρυτανικών αρχών από δεκάδες πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Κίνας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών η Ημερίδα Πρυτάνεων Ελληνικών και Κινεζικών Πανεπιστημίων με θέμα: «Ελληνο-Κινεζική Συνεργασία στην Ανώτατη Εκπαίδευση». Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την προθυμία τους να ενισχύσουν τους διμερείς δεσμούς στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης και να ενισχύσουν τη φιλία μεταξύ των δύο λαών. Στην ατζέντα των συζητήσεων συμπεριληφθήκαν θέματα που αφορούν στο τρίπτυχο «Εκπαίδευση, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα», στη «Διδασκαλία Γλωσσών και Πολιτισμού», στη «Φοιτητική Κινητικότητα» και στη χρήση «ΤΠΕ στην Εκπαίδευση». Η Α.Ε. η Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελληνική Δημοκρατία κυρία Zhang Qiyue παραχώρησε δεξίωση προς τιμήν υπουργών της ελληνικής κυβέρνησης, πολιτικών προσώπων και πρυτανικών αρχών των Πανεπιστημίων από την Ελλάδα και την Κίνα που συμμετείχαν στην ημερίδα. Έλληνες μαθητές του Ινστιτούτου Κομφούκιος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ερμήνευσαν μουσικά κομμάτια στην κινεζική γλώσσα για να τιμήσουν την πολιτιστική επικοινωνία μεταξύ Κίνας-Ελλάδας.

 

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευελπίδων 29, 113 62 Αθήνα: Διεύθυνση Εκπαίδευσης (5ος όροφος), Αίθουσες Διδασκαλίας (1ος-5ος)  

Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑΘηνών, Κεφαλληνίας 46, 112 51 Αθήνα (1ος όροφος): Αίθουσες Διδασκαλίας

Τηλ: 210 8226 735
Email: confucius@aueb.gr

© 2019 Business Confucius Institute Athens

Main Menu