Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023 15:59

Πραγματοποίηση της ετήσιας εκδήλωσης «Midsummer Dragon Boat Festival» στο Λιμεναρχείο Πειραιώς- COSCO

summer2022

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 21ης Ιουνίου το ετήσιο «Midsummer Dragon Boat Festival» στο Λιμεναρχείο Πειραιά της COSCO Shipping. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών στο ΟΠΑ, την COSCO Ναυτιλιακή / Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, την China Public Diplomacy Association  και την Κινεζική Πρεσβεία στην Ελλάδα. Μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων που εκφώνησαν ομιλίες και απεύθυναν χαιρετισμούς ήταν ο πρόεδρος της COSCO-ΟΛΠ Yu Zenggang , ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μόραλης, ο Αντιδημάρχος Σαλαμίνας Παντελής Διολέτης, ο Προέδρος της China Public Diplomacy Association  Wu Hailong, ο Αντιπρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Γιώργος Λεκάκος και ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου UIBE στην Κίνα Zhao Zhongxiu. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν συνολικά περίπου 300 άτομα.

Ο Αντιπρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Γιώργος Λεκάκος προέτρεψε με την ομίλα του το κοινό να «αγκαλιάσει τις αξίες που ενσωματώνει αυτό το φεστιβάλ» και πρόσθεσε ότι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα συνεχίσει να συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο UIBE για την υποστήριξη της ανάπτυξης του Ινστιτούτου Κομφούκιος και να υποστηρίζει τη συνεργασία με κινεζικές εταιρείες για την προώθηση των αμοιβαίων σχέσεων και σχεδίων που προωθούν την κοινή ανάπτυξη και δημιουργούν νέες ευκαιρίες βελτίωσης και ευημερίας.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, οι καθηγήτριες του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών εξήγησαν την προέλευση, τα έθιμα και το νόημα του Dragon Boat Festival. Παρουσίασαν λεπτομερώς τη μοναδική γοητεία του παραδοσιακού κινέζικου φεστιβάλ και έδωσαν στο κοινό από την Ελλάδα και την Κίνα μια βαθύτερη κατανόηση της πολιτιστικής σημασίας αυτού του αρχαίου φεστιβάλ.

Το επόμενο μέρος του προγράμματος ήταν το «Happy Talk», όπου οι φοιτητές του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών απήγγειλαν το ποίημα «Duanwu» στα κινέζικα και «Ιθάκη» στα ελληνικά και ανέδειξαν τη γοητεία τόσο της κινεζικής όσο και της ελληνικής γλώσσας με τον αρμονικό τόνο και την πλούσια και γεμάτη φωνή τους κερδίζοντας το χειροκρότημα του κοινού.

Στη συνεδρία του «Κρασιού», οι οικοδεσπότες κάλεσαν οκτώ άτομα από την Κίνα και την Ελλάδα να δοκιμάσουν το κινέζικο κρασί Xiong Huang και το ελληνικό ούζο. Όλοι συγκεντρώθηκαν για να δοκιμάσουν τις διαφορετικές γεύσεις των δύο παραδοσιακών ποτών που έφεραν τους ανθρώπους της Ελλάδας και της Κίνας πιο κοντά.

Το κοινό μεταφέρθηκε στη ρομαντική ατμόσφαιρα του νότου του ποταμού Yangtze από μια όμορφη παράσταση guzheng του "The Boat in the Smoke and Rain" στη συνεδρία "When the Song". Στη συνέχεια, η Μαρίνα Χέλμη, μαθήτρια της τάξης HSK 6 του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών, τραγούδησε ένα σόλο κινέζικο τραγούδι, το "Li Sao", με τυπική προφορά, καθαρή φωνή και γεμάτο συναίσθημα, δείχνοντας την υψηλή κατάκτηση της κινεζικής γλώσσας και τη βαθιά κατανόηση του κινεζικού πολιτισμού από τους φοιτητές του Ινστιτούτου Κομφούκιος. Επιπλέον, Έλληνες μουσικοί έπαιξαν το τραγούδι «Τα παιδιά του Πειραιά» με συνοδεία μπουζουκιού, ένα παραδοσιακό ελληνικό μουσικό όργανο, το οποίο πρόσθεσε επίσης μοναδικό κέφι στην εκδήλωση.

Το τελευταίο μέρος της εκδήλωσης ήταν η «παράσταση πολεμικών τεχνών», στην οποία ο θίασος Hubei Wudang είχε προσκληθεί για να παρουσιάσει μια εντυπωσιακή παράσταση πολεμικών τεχνών. Οι μαθητές της ελληνικής σχολής πολεμικών τεχνών έδειξαν την αγάπη τους για τις κινεζικές πολεμικές τέχνες με τις αθλητικές και ανάλαφρες κινήσεις τους. Το κοινό ενθουσιάστηκε και απαθανάτισε με τα κινητά του τηλέφωνα τις επιδείξεις.

Η επιτυχία αυτής της εκδήλωσης όχι μόνο έφερε τόνωσε τη φιλία μεταξύ του ελληνικού και του κινεζικού λαού, αλλά προώθησε και την πολιτιστική ανταλλαγή και την ένωση των δύο χωρών. Το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών θα συνεχίσει να συνεργάζεται με όλους τους ενδιαφερόμενους ώστε να συμβάλλει θετικά στην περαιτέρω ενδυνάμωση και ανάπτυξη της σχέσης Ελλάδας-Κίνας.

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευελπίδων 29, 113 62 Αθήνα: Διεύθυνση Εκπαίδευσης (5ος όροφος), Αίθουσες Διδασκαλίας (1ος-5ος)  

Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑΘηνών, Κεφαλληνίας 46, 112 51 Αθήνα (1ος όροφος): Αίθουσες Διδασκαλίας

Τηλ: 210 8226 735
Email: confucius@aueb.gr

© 2019 Business Confucius Institute Athens

Main Menu